Vragen aan de heer Kooy
1. Wat is uw kookfilosofie? Is die in de loop der jaren ook bijgesteld?
2. Is koken een kunst of een ambacht?
3. Kan iedereen koken leren? Wie kan — waar kunnen ze — absoluut niet koken?
4. Bio, streekproducten, gezond, duurzaam. Zijn Friese restaurants er wel druk mee?
5. U runt een wereldwijd unieke hogeschoolkantine. Hoe staan de zaken? Navolging?
6. Als u uit eten gaat, waar doet u dat dan?
7. In welk restaurant in Friesland móet je gegeten hebben?
8. Wat vindt u van de Michelin-gids?
9. Wat vindt u van open keukens?
10. Moet een kok zich wel of niet in het restaurant laten zien? Is een kok ook een entertainer?
11. Verdient het een beetje, kok zijn?
12. Kent u bekende collega’s als Herman den Blijker en Joop Braakhekke persoonlijk?
13. Als u een eigen kookprogramma zou mogen maken, hoe ziet dat er dan uit?
14. Zou u een eigen restaurant willen hebben, bijvoorbeeld in een gigantische biomoestuin?
15. Wat vindt u van Hanos, Sligro, ActiFood? Waar koopt u in?
16. U schrijft kookboeken. Wat is het thema van het volgende?
17. Wat is uw ultieme droom als kok?