Interviews met sprekers

Dagdeel 1

Henk-van-Koeveringe-youtube-thumb

Henk van Koeveringe

Mark-de-Waard-youtube-thumb

Mark de Waard

Kim-Linse-youtube-thumb

Kim Linse

Sikko-Brouwer-youtube-thumb

Sikko Brouwer

Arie-Kuipers-youtube-thumb

Arie Kuipers

Albert-Kooy-youtube-thumb

Albert Kooy

Marjan-Soepboer-youtube-thumb

Marjan Soepboer

Michiel-Meijers-youtube-thumb

Michiel Meijers

 

Dagdeel 2

Paul-van-Goor-youtube-thumb

Paul van Goor

Rabobank

Rabobank

dirk nijdam youtube

Dirk Nijdam

Monique-Clarisse-youtube-thumb

Monique Clarisse

cinto prosperi youtube

Cinto Prosperi

Rianne-Holtrop-youtube-thumb

Rianne Holtrop

Albert evert youtube

Albert Postma en Evert Wind

frank kroondijk youtube

Frank Kroondijk

 

Dagdeel 3

Peter keus youtube

Peter Keus

mark bakker youtube

Mark Bakker

Jaap Goos Youtube

Jaap Goos

Kitesurfers youtube

Chris, Coby  en Koen

wilko waller youtube

Wilco Waller

lourens touwen youtube

Lourens Touwen

Michiel meijersyoutube2

Michiel Meijers

Leo van der burg youtube

Leo van der burg

Wilco Waller

Wilco Waller

Tips en subsidies voor jachtverhuurders op Kennis en Innovatiedag

Hollands zusje voor succesvolle Friese SEFF: Elektrisch Varen Nederland

KOUDUM (NL) – Wijlen PvdA-gedeputeerde Anita Andriessen lokte de start van Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF) uit in 2009 bij de opening van de nieuwe vestiging van de Stille Boot in Heeg. De SEFF (opgericht oktober 2009) moest een loketfunctie krijgen tussen de overheid enerzijds en het bedrijfsleven en consument anderzijds.

Voorzitter Wilco Waller: “Nu, vier jaar later, speelt de SEFF een actieve rol in het verwezenlijken van de doelstelling om in Friesland in 2015 3000 schone elektrische of hybride boten op het water te hebben. Interessant om te vermelden dat het aantal auto’s op 2750 ligt. Waarom? We willen zwemmen in schoon water, het maakt veel minder lawaai, je ondergaat de rust en stilte in de natuur en het geeft een nieuwe impuls aan de Friese jachtbouwindustrie.

Wilco Waller (links), voorzitter SEFF en bestuurslid EV-NL. Friese jachtverhuurders, zoals Doerak-verhuurder Holiday Boatin in Sneek, hebben dankzij subsidies van de provincie Fryslân en de assistentie van de SEFF elektrisch aangedreven huurjachten in de vloot opgenomen. Friesland is trendsetter op dit gebied.
Wilco Waller (links), voorzitter SEFF en bestuurslid EV-NL. Friese jachtverhuurders, zoals Doerak-verhuurder Holiday Boatin in Sneek, hebben dankzij subsidies van de provincie Fryslân en de assistentie van de SEFF elektrisch aangedreven huurjachten in de vloot opgenomen. Friesland is trendsetter op dit gebied. 

Veel projecten
De SEFF is inmiddels hoofduitvoerder van ca. twaalf projecten op het gebied van promotie en infrastructuur: E-varen paviljoens op beurzen, E-varen opstapdagen, E-varen–infrastructuur; aanleg van laadpunten en E-varen only routes, kwaliteitscontrole (worden de aandrijvingen veilig en kwalitatief goed ingebouwd) en financiële ondersteuning voor particulieren en verhuurbedrijven bij de ombouw van brandstofmotoren naar elektrische aandrijving.

Nieuwe club
De SEFF is ook de initiatiefnemer van de recent opgerichte landelijke branchevereniging Elektrisch Varen Nederland. EV-NL is vanuit het bedrijfsleven gestalte gegeven om de krachten te bundelen en ter bevordering van het elektrisch en hybride varen op een zo breed mogelijk terrein. Inmiddels hebben al 21 bedrijven, in elektrisch varen gespecialiseerd, zich aangemeld als lid van EV-NL. Ook de kleine beroepsvaart zal hier actief bij worden betrokken.

Congres
Alles weten over elektrtisch varen, ombouw, nieuwbouw, subsidies, tips? Kom dan naar de Kennis en Innovatiedag Vakantieland Friesland: http://www.vakantielandfriesland.nl/programma De SEFF is met een stand op de Kennismarkt: http://www.vakantielandfriesland.nl/kennismarkt

Interview met Wilco Waller op de Kennis- en innovatiedag