Interviews met sprekers

Dagdeel 1

Henk-van-Koeveringe-youtube-thumb

Henk van Koeveringe

Mark-de-Waard-youtube-thumb

Mark de Waard

Kim-Linse-youtube-thumb

Kim Linse

Sikko-Brouwer-youtube-thumb

Sikko Brouwer

Arie-Kuipers-youtube-thumb

Arie Kuipers

Albert-Kooy-youtube-thumb

Albert Kooy

Marjan-Soepboer-youtube-thumb

Marjan Soepboer

Michiel-Meijers-youtube-thumb

Michiel Meijers

 

Dagdeel 2

Paul-van-Goor-youtube-thumb

Paul van Goor

Rabobank

Rabobank

dirk nijdam youtube

Dirk Nijdam

Monique-Clarisse-youtube-thumb

Monique Clarisse

cinto prosperi youtube

Cinto Prosperi

Rianne-Holtrop-youtube-thumb

Rianne Holtrop

Albert evert youtube

Albert Postma en Evert Wind

frank kroondijk youtube

Frank Kroondijk

 

Dagdeel 3

Peter keus youtube

Peter Keus

mark bakker youtube

Mark Bakker

Jaap Goos Youtube

Jaap Goos

Kitesurfers youtube

Chris, Coby  en Koen

wilko waller youtube

Wilco Waller

lourens touwen youtube

Lourens Touwen

Michiel meijersyoutube2

Michiel Meijers

Leo van der burg youtube

Leo van der burg

Peter Keus

Peter Keus

Reactie op voorpagina-artikel Leeuwarder Courant 29 aug. 2012

Zeilboot-innovator en zeilschoolhouder Peter Keus over de Friese watersport: papa en mama bieden meer dan de grote jongens

Volkswagen heeft “Das WeltAuto”. Peter Keus (links) in zijn gloednieuwe “WeltBoot”, de Keus 22. Deze snelle allround open zeilboot is ontwikkeld om de hoogbejaarde polyvalk te vervangen.
Volkswagen heeft “Das WeltAuto”. Peter Keus (links) in zijn gloednieuwe “WeltBoot”, de Keus 22. Deze snelle allround open zeilboot is ontwikkeld om de hoogbejaarde polyvalk te vervangen.

BALK (NL) – De Friese watersport staat volledig op de handrem. Dat stond woensdag 29 augustus 2012 loeigroot op de voorpagina van de Leeuwarder Courant en op pagina 2, de economiepagina van dezelfde krant. De aanleiding was een perspresentatie van een rapport over toekomstig toerisme, het European Tourism Futures Institute (ETFI) van de Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

De opdrachtgever van dat rapport (van lector Albert Postma van ETFI)  is de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Nederlands grootste zeilbotenverhuurder en activist voor ondernemend Friesland, Kees Alberts, was er bij en informeerde pers en bestuurders over de stand van zaken in de Friese watersport. En zo werd hij hoofdrolspeler in het breed uitgemeten drama bootverhuur. Daarin kreeg ook Manfred Gubbels van Maran Yachtcharter in Terkaple een prominente rol. Alberts wil naar Engeland, touroperators inzetten, beter management bij de door hem zo genoemde “papa-en-mama-bedrijfjes”, meer samenwerking. Gubbels wil een einde aan het prijsbederf door stuntende verhuurders, het onderscheid in kwaliteit duidelijker in beeld brengen en een betere weersvoorspelling.

Maar…. liggen er wel marktkansen in Groot-Brittannië? Zijn de grote jongens wel een voorbeeld? Zeilschoolhouder en eigenaar van een groepsaccommodatie met een hotelletje, Peter Keus, net op de markt met een innovatieve allround open zeilboot, de Keus 22, openbaart hieronder zijn visie. Hij is ook gastspreker op de Kennis en Innovatiedag die het bureau voor toerisme Friesland Holland op 25 september in hotel Galamadammen organiseert. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

 

De Keus 22 is een vernieuwend Fries product dat leverbaar is in allerlei varianten, van allround tot racing.
De Keus 22 is een vernieuwend Fries product dat leverbaar is in allerlei varianten, van allround tot racing.

Hieronder de visie van Peter Keus, zeilschool- en groepsaccommodatiehouder en zeilbootontwerper en producent te Balk:

Trends in de watersport
“In 1991 starten we bij ‘de Ulepanne’ met een specifiek aanbod van zeillessen voor volwassenen. Andere zeilscholen gingen ons voor. Bij Krekt oer’t Wetter heb ik eind jaren zeventig zelf zeilles gegeven. Toen al organiseerde deze zeilschool voornamelijk zeilweken uitsluitend voor volwassenen. Ook zeilschool Heegermeer kende in die tijd al uitsluitend arrangementen voor volwassenen.

Wij maakten begin jaren negentig een vliegende start in een niche van de zeilschoolmarkt, want 95% van het aanbod was gericht op jongeren en is dat eigenlijk nog steeds. Toen (1978) was dat vooral de leeftijdsgroep 12 tot 16. En die zeilden allemaal in de Valk. Pas later werd de Optimist en weer wat later de Laser Pico populair.

Momenteel valt op dat de leeftijd van de deelnemers bij jeugdzeilscholen lager is dan twintig jaar terug. Kinderen van 8 jaar zijn geen uitzondering. En het zwaardbootzeilen is een onverdeeld succes. Toevallig kom ik met enige regelmaat op het water. Inderdaad, het is er opvallend rustig. De meeste boten van de verhuurders liggen voor de wal en het is net alsof de eigenaars van privé-boten solidair zijn met de verhuurders: zij laten hun boot ook gewoon in de haven liggen. Eigenlijk zorgen de zeilscholen momenteel voor het meeste leven in de brouwerij.

Al jaren kost het zeilscholen veel moeite om de leeftijdsgroep van 18 tot 35 aan het zeilen te krijgen. Omdat de deelnemers jonger starten en eerder op een zeer redelijk zeilniveau komen, is de verleiding groot om meer jongere instructeurs in te zetten. Waar instructeurs in de jaren 80 vaak hele vakanties op de zeilschool doorbrachten en dat bovendien voor enkele jaren achter elkaar, gaat het nu steeds om een paar weken en wordt de aandacht verdeeld over veel meer activiteiten.
Daar staat tegenover dat de sector zich steeds professioneler is gaan organiseren. Die trend begon al eind jaren zeventig. Wanneer een buitenstaander zich verdiept in het opleidingsprogramma voor CWO-zeilinstructeurs, dan kunnen gemakkelijk associaties met een hbo-opleiding worden gelegd. Zowel wat het zeilen zelf betreft als wat betreft het les geven, ligt de vakkennis in de hele sector op een hoog niveau.

Slecht seizoen
De crisis gaat ook de zeilscholen niet voorbij. De Ulepanne heeft afgelopen seizoen het slechtste seizoen gedraaid sinds jaren. Dat is vervelend om toe te moeten geven, maar ik hoor ook andere geluiden. Er zijn zeilscholen die met 240 deelnemers in huis weken draaien waar niemand meer bij kan. Vol, zoals het hoort. Alle Polyvalken (vaak meer dan 20) met vier deelnemers per boot vol en bovendien een hele vloot zwaardbootjes op het water.

Nog niet zo lang geleden stimuleerde de provincie ondernemers hun vloot met Polyvalken uit te breiden omdat het ‘beschamend’ was dat, waar er wel vraag was naar boten, het aanbod zo laag was, dat verhuurders hun klanten nota bene konden dwingen de boten van te voren te reserveren.

De beschikbaarheid van een Polyvalk of een kleine kajuitboot is momenteel een vanzelfsprekendheid in Friesland. Ook in het hoogseizoen. Alleen in Balk is het aanbod van boten meer dan verdubbeld. Nu is de klant de baas. En dat uit zich in het bedingen van lage prijzen, maximale service en een vergaande vorm van mooi-weer-opportunisme. Dat zal nog wel even zo blijven. Die Polyvalken slijten nauwelijks en ze verrotten (helaas) ook niet.

Loosdrecht-effect
Het zogenaamde Loosdrecht-effect ligt op de loer: de boten worden collectief ouder en ouder. Bij de buurman ligt ook troep voor de deur dus het kan nog wel wat lijden. De wervende kracht moet van de hapjes, de drankjes en van de georganiseerde vrolijkheid komen. Friesland trekt dagjesmensen die na de activiteit meteen weer weg zijn. De goede bereikbaarheid, de gegarandeerde vloot, de lage prijs en het eenvoudige instapniveau zorgen voor een vluchtig, oppervlakkig en egocentrisch publiek. Dat is even wennen, want we waren in Friesland een andere doelgroep gewend. De royale beschikbaarheid en de goede bereikbaarheid hebben van de watersport een ietwat banaal product gemaakt, dat iedereen altijd nog wel eens kan doen, waar je niets voor hoeft te plannen en dat morgen, volgende week, over een maand of volgend jaar ook nog wel kan. En alleen als het écht mooi weer is. Een harde en pijnlijke constatering.

Drie keer pech
De grilligheid van het Nederlandse zeeklimaat blijkt ondubbelzinnig uit de radarbeelden en de computerberekeningen voor de weersverwachting. Wat de gemiddelde Nederlander ‘mooi weer’ noemt is een uitzonderlijk fenomeen. Anders was het niet ‘mooi’, maar ‘doorsnee’ of ‘gemiddeld’. De grap is dat doorsnee weer vroeger prima zeilweer was. De klant van de zeilschool of de jachtverhuurder was snel tevreden. Watersporters hoeven niet in een zwembroek op het strand te liggen.

Wat is er dan aan de mentaliteit van de watersporter veranderd?
1. De mensen kunnen niet meer omgaan met onzekerheid.
2. De kostbare vakantietijd moet zo optimaal mogelijk worden besteed. Een regenachtige dag is een foute keuze. Verwijtbaar omdat alle techniek voorhanden was om je te verzekeren van een succesvolle zonnige vakantiedag.
3. Het aanbod op de vakantiemarkt is wereldwijd en in eigen land zo groot dat de beste keuze steeds gemaakt kan worden. Het is verwijtbaar wanneer je tijdens een vakantiedag in de regen loopt, of anderszins niet alles op rolletjes loopt.

Britten? Droom verder…
Een collega suggereerde op 29 augustus 2012 in de Leeuwarder Courant om grootschalig Britten te werven om onze lege Polyvalken en Foxen te bemannen. Na de Duitsers, de Zweden en de Belgen, moet er nu zeker Europees en provinciegeld in een gezamenlijke georganiseerde marketingcampagne in Groot Brittannië gepompt worden? Een heilloos plan. In Engeland hebben ze de wereld aan schitterend water. Wij gaan toch ook niet naar Engeland om daar te zeilen? We steken hooguit op eigen kiel over om daar bier te drinken en snel weer terug te varen omdat de vakantie zo voorbij is.

Op dit moment ben ik even klaar met alle grootschalige advertentiecampagnes. Onder druk van marketingstrategen van de provincie en van de grotere bedrijven is er op grote schaal geïnvesteerd in het uitbreiden van de Friese verhuurvloot, zijn centrale boekingssites de hemel in geprezen en is het uiteindelijke effect van al dit marketinggeweld, dat de klant nu uitgebreid kan shoppen bij de voordeligste aanbieder. Levert het leuke klanten op? Ik dacht van niet.

De echte cliëntèle blijft door dit ‘Groupon’ effect weg. Je trekt er slechts de koopjesjagers mee. Een grillig publiek dat al bij de eerste regendruppels wegblijft en waarvoor de blauwe lucht een belangrijker kwaliteit van je product is dan de technische perfectie, de staat van onderhoud of je gastheerschap. Het is het type publiek waar feitelijk geen eer aan valt te behalen, omdat de keuze steeds gemaakt wordt met de telefoon in de hand, focus op buienradar en de dichtstbijzijnde jachtverhuurder, voet in de buurt van het gaspedaal van de auto om bij het geringste vlekje op de iPhone bij Schiphol de goedkoopste last-minute-zonvakantie te boeken.

Aan de andere kant, onder invloed van nieuwe internetmarketing moet het juist eenvoudig zijn om op veel kleinere schaal met een veel enger gedefinieerd kwaliteitsbegrip aan werkelijke mond tot mond reclame te doen. Dat zou wel eens een groot voordeel voor de ‘papa-mama-bedrijven’ kunnen zijn, ten koste van de grote verhuurbedrijven, de grote marketingbureaus en in het algemeen iedere wijsneus die voor anderen de wijsheid in pacht denkt te hebben.

Kwaliteit van “papa en mama” in verzadigde markt
Juist de ‘papa-en-mama’ bedrijven zijn in staat om hun product zo zorgvuldig te articuleren, dat zij een stabiele niche-markt van vaste klanten om zich heen kunnen verzamelen. Laat dit nu net de bedrijfsgroep zijn die het in Friesland altijd als beste heeft gedaan. Het is tevens de groep die het beste bestand is tegen oprispingen in de markt. Juist bij de grote bedrijven gaan nu de klappen vallen. Meer dan ooit is het nu belangrijk om onderscheidend te kunnen zijn. En je kunt niet onderscheidend zijn en ondertussen het adagium aanhangen van groot is mooi en veel is lekker. Onderscheidend willen zijn en ondertussen lekker gemakkelijk leunen tegen de zogenaamd brede rug van een centrale en lekker abstract, dus inhoudelijk lege, boekingssite. Dat is dé formule voor een snel en grondig faillissement.

Voor het gemiddelde kleine bedrijf in Friesland, maar ook in het Duitse merengebied en in Frankrijk, is het belangrijk zich te onderscheiden van de Landal Greenparks onder ons. De vakantieconcepten met de marketingformules en de voordeelaanbiedingen tegenover de aanbieders van een product waar de identiteit van de eigenaar en het personeel aan vast zit. Het tegenovergestelde van de ‘Mac Donalds-formule’. Geen franchise maar een echt en eigen bedrijf met een persoonlijke – desnoods ‘papa-en-mama’ – inslag. En daar is helemaal niets mis mee. Dat de Provincie Friesland, Het Fryske Marrenproject en de Hiswa dat maar eens gaan begrijpen.”


Informatie over Peter Keus en de inspiratiedag:
Peter Keus’ zeilschool en groepsaccommodatie: www.ulepanne.nl
Peter Keus’ nieuwe open zeilboot, bedoeld als eigentijdse opvolger van de Polyvalk: www.keus22.nl
CWO zeilopleidingen: www.cwo.nl

Interview met Peter Keus op de Kennis- en innovatiedag