Interviews met sprekers

Dagdeel 1

Henk-van-Koeveringe-youtube-thumb

Henk van Koeveringe

Mark-de-Waard-youtube-thumb

Mark de Waard

Kim-Linse-youtube-thumb

Kim Linse

Sikko-Brouwer-youtube-thumb

Sikko Brouwer

Arie-Kuipers-youtube-thumb

Arie Kuipers

Albert-Kooy-youtube-thumb

Albert Kooy

Marjan-Soepboer-youtube-thumb

Marjan Soepboer

Michiel-Meijers-youtube-thumb

Michiel Meijers

 

Dagdeel 2

Paul-van-Goor-youtube-thumb

Paul van Goor

Rabobank

Rabobank

dirk nijdam youtube

Dirk Nijdam

Monique-Clarisse-youtube-thumb

Monique Clarisse

cinto prosperi youtube

Cinto Prosperi

Rianne-Holtrop-youtube-thumb

Rianne Holtrop

Albert evert youtube

Albert Postma en Evert Wind

frank kroondijk youtube

Frank Kroondijk

 

Dagdeel 3

Peter keus youtube

Peter Keus

mark bakker youtube

Mark Bakker

Jaap Goos Youtube

Jaap Goos

Kitesurfers youtube

Chris, Coby  en Koen

wilko waller youtube

Wilco Waller

lourens touwen youtube

Lourens Touwen

Michiel meijersyoutube2

Michiel Meijers

Leo van der burg youtube

Leo van der burg

Monique Clarisse

Monique Clarisse

Luchtvaartkenner Monique Clarisse komt naar Kennis- en innovatiedag

Groningen Airport Eelde maakt het mogelijk:
al in 2013 nieuwe boot- en fietstoeristen voor Friesland!

Monique Clarisse, manager Marketing & Sales van Groningen Airport Eelde.
Monique Clarisse, manager Marketing & Sales van Groningen Airport Eelde.

EELDE (NL) – Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, heeft speciaal voor inkomende toeristen via Groningen Airport Eelde, boot- en fietsarrangementen inclusief shuttleservice ontwikkeld. De teksten voor een speciale website en reisgids worden momenteel vertaald in vijf talen: Italiaans, Spaans, Duits, Engels en Frans.

Het gaat om zogenaamde Holland Highlights, meerdaagse full-service all-inclusive vakanties voor individuele reizigers en groepen in Friesland en de omringende grensgebieden. Highlights als de Friese Wouden en Steden, de UNESCO werelderfgoederen Waddenzee, Wouda-stoomgemaal en het voormalige eiland Schokland, de Noordoostpolder met de Orchideeënhoeve en Urk zitten in het pakket. Amsterdam is een optionele dagmodule.

Holland
De Opel Vivaro VIP shuttlebus, die al ingezet wordt voor treinreizigers, is ook in de Holland Highlights-stijl bestickerd. Er komt ook een nieuwe veeltalige Holland Highlights reisgids met veel informatie over vliegvakanties naar Groningen Airport Eelde en hotels en bezienswaardigheden in Noord-Nederland. Friesland Holland zet vaart achter de productie van de gids en de opname van de vliegvakanties voor buitenlanders. De luchthaven wordt de komende maanden aanzienlijk opgewaardeerd. De landingsbaan wordt verlengd en naar verwachting al april 2013 in gebruik genomen. De Raad van State heeft 8 augustus 2012 het hoger beroep van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) tegen de Ontheffing in het kader van de Flora- en faunawet ongegrond verklaard omdat de luchthaven voldoende natuurcompensatiemaatregelen heeft getroffen voor het verlengen van de start- en landingsbaan.

Zij brengen Spanjaarden, Italianen en Fransen die verkoeling, historie en frisse lucht zoeken in Friesland. Zij brengen Spanjaarden, Italianen en Fransen die verkoeling, historie en frisse lucht zoeken in Friesland.
Zij brengen Spanjaarden, Italianen en Fransen die verkoeling, historie en frisse lucht zoeken in Friesland.

Groot economisch belang
De Raad van State heeft uitgesproken dat de betekenis van de verlenging voor de noordelijke economie voldoende groot is om aangemerkt te worden als “dwingende reden van groot openbaar belang” als motief voor het verlenen van de Ontheffing. Het betoog van het IVN dat het belang van de baanverlenging niet voldoende is, werd daarmee ontkracht.

Monique Clarisse, manager marketing & sales van Groningen Airport Eelde: “Een langere baan helpt de noordelijke economie vooruit. Het levert 600 extra nieuwe banen op en het is belangrijk voor de ontsluiting van de regio. Met de langere baan zijn vluchten naar verder gelegen bestemmingen buiten Europa non-stop te bereiken. Groningen Airport Eelde wordt daardoor een stuk interessanter voor reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen. Ook low-cost carriers en airlines met grotere typen toestellen zien in Groningen Airport Eelde een aantrekkelijke luchthaven wanneer deze beschikt over een langere baan. De langere baan biedt onze luchthaven meer kansen om ook op het gebied van luchtvracht zijn marktaandeel te vergroten. Een internationale luchthaven met goede verbindingen is een belangrijke vestigingsvoorwaarde voor bedrijven.”

Friesland Holland heeft al veel ervaring met full-service all-in vakanties voor buitenlanders. Tot nu toe ging het vooral om gasten die per auto of per trein in Heerenveen en Leeuwarden aankwamen, incidenteel per vliegtuig via Schiphol. Nu gaat het bureau voor toerisme ook op Eelde rijden. Gasten worden opgehaald met luxe shuttlebusjes of, in geval van groepen, met een grotere personenbus of een touringcar. Friesland Holland heeft al veel ervaring met full-service all-in vakanties voor buitenlanders. Tot nu toe ging het vooral om gasten die per auto of per trein in Heerenveen en Leeuwarden aankwamen, incidenteel per vliegtuig via Schiphol. Nu gaat het bureau voor toerisme ook op Eelde rijden. Gasten worden opgehaald met luxe shuttlebusjes of, in geval van groepen, met een grotere personenbus of een touringcar.
Friesland Holland heeft al veel ervaring met full-service all-in vakanties voor buitenlanders. Tot nu toe ging het vooral om gasten die per auto of per trein in Heerenveen en Leeuwarden aankwamen, incidenteel per vliegtuig via Schiphol. Nu gaat het bureau voor toerisme ook op Eelde rijden. Gasten worden opgehaald met luxe shuttlebusjes of, in geval van groepen, met een grotere personenbus of een touringcar.

Monique Clarisse op Kennis- en innovatiedag
Monique Clarisse uit Beetsterzwaag is gastspreker in dagdeel 2 van de Kennis- en innovatiedag die 25 september 2012 in hotel Galamadammen wordt gehouden. Zij is manager Marketing & Sales van de luchthaven en lid van Management Team. Ze is in die functies verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en business development van Groningen Airport Eelde. Daarvoor was ze marketingmanager bij Rodenstock Benelux en brandmanager bij Geove. Ze heeft Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd, afstudeerrichting Marktkunde en Marktonderzoek.
Zij brengt de nieuwe internationale marktkansen voor toeristische bedrijven in Friesland in beeld op de Kennis- en innovatiedag.

Wilt u deze spreker ontmoeten? Kom dan naar de Kennis en Innovatiedag op 25 september 2012 in Hotel Galamadammen te Koudum. Vroegtijdig aanmelden is noodzakelijk: Klik hier.

Info: http://www.groningenairport.nl/voor-reizigers/home-journey/

Friesland Holland heeft ook een luxe Ford S-Max Platinum shuttle servicewagen. In Eelde wordt al gewerkt aan de verlenging van de baan van 1800 naar 2500 meter.
Friesland Holland heeft ook een luxe Ford S-Max Platinum shuttle servicewagen.

In Eelde wordt al gewerkt aan de verlenging van de baan van 1800 naar 2500 meter.

Groningen Airport Eelde. Groningen Airport Eelde.
Groningen Airport Eelde.

 

VivaFrisiaA4

Interview met Monique Clarisse op de Kennis- en innovatiedag