Interviews met sprekers

Dagdeel 1

Henk-van-Koeveringe-youtube-thumb

Henk van Koeveringe

Mark-de-Waard-youtube-thumb

Mark de Waard

Kim-Linse-youtube-thumb

Kim Linse

Sikko-Brouwer-youtube-thumb

Sikko Brouwer

Arie-Kuipers-youtube-thumb

Arie Kuipers

Albert-Kooy-youtube-thumb

Albert Kooy

Marjan-Soepboer-youtube-thumb

Marjan Soepboer

Michiel-Meijers-youtube-thumb

Michiel Meijers

 

Dagdeel 2

Paul-van-Goor-youtube-thumb

Paul van Goor

Rabobank

Rabobank

dirk nijdam youtube

Dirk Nijdam

Monique-Clarisse-youtube-thumb

Monique Clarisse

cinto prosperi youtube

Cinto Prosperi

Rianne-Holtrop-youtube-thumb

Rianne Holtrop

Albert evert youtube

Albert Postma en Evert Wind

frank kroondijk youtube

Frank Kroondijk

 

Dagdeel 3

Peter keus youtube

Peter Keus

mark bakker youtube

Mark Bakker

Jaap Goos Youtube

Jaap Goos

Kitesurfers youtube

Chris, Coby  en Koen

wilko waller youtube

Wilco Waller

lourens touwen youtube

Lourens Touwen

Michiel meijersyoutube2

Michiel Meijers

Leo van der burg youtube

Leo van der burg

Sprekers

Peter Keus

Peter Keus

Zeilboot-innovator en zeilschoolhouder Peter Keus over de Friese watersport: papa en mama bieden meer dan de grote jongens

Trends in de watersport
“In 1991 starten we bij ‘de Ulepanne’ met een specifiek aanbod van zeillessen voor volwassenen. Andere zeilscholen gingen ons voor. Bij Krekt oer’t Wetter heb ik eind jaren zeventig zelf zeilles gegeven. Toen al organiseerde deze zeilschool voornamelijk zeilweken uitsluitend voor volwassenen. Ook zeilschool Heegermeer kende in die tijd al uitsluitend arrangementen voor volwassenen.

Rianne Holtrop

Rianne Holtrop

Rianne Holtrop, modeontwerper en vermaker op het platteland, op Kennis en Innovatiedag!

Agro recreatie en wellness. En beauty! Daar houdt Rianne Holtrop uit Delfstrahuizen zich mee bezig. Jaarlijks komen honderden in groepsverband naar de boerderij aan de oever van het Tjeukemeer om er koeien te knuffelen, boerengolf te spelen, te fierljeppen of anderszins het Friese platteland te beleven. Op blote voeten, glibberige klompen, zwabberende laarzen of op hooiharkende hoge hakken.

Henk van Koeveringe

Henk van Koeveringe

Hoogste baas Roompot Vakantieparken
gast op Kennis- en innovatiedag in Koudum!

Henk van Koeveringe staat al meer dan 25 jaar aan het roer van het internationaal actieve en alsmaar expanderende concern Roompot Vakantieparken.

Zijn onderneming met een paar duizend medewerkers is zeer succesvol met het verkopen van “convenience holidays”, bungalow- en campingvakanties met veel gemak en service.

Jaap Goos

Jaap Goos

Jaap Goos, topambtenaar provincie Fryslân,
gast op Kennis en Innovatiedag in Koudum!

Ondernemen met het Friese Merenproject is één van de thema’s van dagdeel 3 van de Kennis- en Innovatiedag die het bureau voor toerisme Friesland Holland 25 september 2012 in hotel-jachthaven Galamadammen in Koudum organiseert. In een interview met Albert Hendriks zal programmamanager Jaap Goos, topambtenaar van de provincie Fryslân, de actuele stand van zaken en interessante kansen op de korte termijn uit de doeken doen.

Chris & Coby

Chris & Coby

Chris Wollek (Kiteboarding Club) en Coby Harkema (kitesurfer en gastvrouw van kiters) geven gouden tips op Kennis en Innovatiedag

De Friese IJsselmeerkust is hét eldorado voor kitesurfers: wind, ondiep water, zon én gratis parkeren, behalve in Workum. Kitesurfen is vanaf 2016 een olympische sport, als vervanger van het windsurfen. Friesland kan als geen andere provincie profiteren van de onstuitbare opmars van de kitesurfsport. De faciliteiten langs de kust moeten echter snel afgestemd worden op de vier-seizoenen-kiter.

Paul van Goor

Paul van Goor

Paul van Goor lanceert Fries Voordeel Pas
op Kennis en Innovatiedag in Galamadammen

Op dinsdag 25 september 2012, tijdens de Kennis en Innovatiedag ‘Vakantieland Friesland’  in hotel Galamadammen in Koudum, wordt Fries Voordeel officieel gelanceerd voor Friese horeca- en recreatieondernemers. Fries Voordeel is een digitaal platform gericht op toeristen en inwoners van Friesland, waar voordeelacties en  toeristische informatie over de provincie worden gecombineerd.

Cinto Prosperi

Cinto Prosperi

Cinto Prosperi, directeur VVV Ameland,
op Kennis en Innovatiedag in Galamadammen

De Waddeneilanden deden lang alsof ze zich zelf wel konden redden. Ze keken vanuit de hoge duinen neer op het vasteland. Meebetalen aan de promotie van Fryslân, waartoe vier Waddeneilanden behoren, vonden ze geen goed idee, want de eilanden meenden dat ze er niks aan hadden.

Monique Clarisse

Monique Clarisse

Groningen Airport Eelde maakt het mogelijk:
al in 2013 nieuwe boot- en fietstoeristen voor Friesland!

Friesland Holland Travel, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme Friesland Holland, heeft speciaal voor inkomende toeristen via Groningen Airport Eelde, boot- en fietsarrangementen inclusief shuttleservice ontwikkeld. De teksten voor een speciale website en reisgids worden momenteel vertaald in vijf talen: Italiaans, Spaans, Duits, Engels en Frans.

Marjan Soepboer

Marjan Soepboer

Bed & Breakfast: van pipowagen tot grand pension

In de Friese gastvrijheidbusiness valt op dat bed and breakfasts, in het Fries bêd en brochjes, steeds luxer worden. Nieuwe pensions zijn hotelletjes geworden, niet zelden met meer voorzieningen dan oude hotels.

Albert Postma

Albert Postma

Volop kansen voor toeristische ondernemers in Noord-Nederland

Maar liefst 25 ervaringsdeskundigen op het gebied van toerisme en gespecialiseerde onderzoekers en marketeers zijn te gast op de Kennis- en innovatiedag Vakantieland Friesland op 25 september 2012 in hotel Galamadammen in Koudum. Een belangrijke gast is Albert Postma, lector Scenario Planning aan het European Tourism Futures Institute (ETFI) in Leeuwarden.

[12 3  >>